yoga en voetreflex Doesburg | Voetreflex

Wat is Voetreflex

Voetreflexologie is een uitermate doeltreffende vorm van therapeutische massage. Voetreflexologie helpt ons de natuurlijke geneeskrachten van het lichaam te activeren en het natuurlijk evenwicht te herstellen dat voor een normaal functioneren noodzakelijk is.

Onze voeten verbinden ons met de aarde, ze zijn onze basis, ons fundament. Ze kunnen ook een grote rol spelen in het verkrijgen en het behoud van een betere gezondheid en meer welzijn. Dat komt omdat het hele lichaam in het klein weerspiegeld wordt in de voeten. Er bevinden zich in de voeten, handen en oren dus reflexpunten die corresponderen met de organen, wervelkolom, zenuwstelsel, hormoonstelsel, bloedsomloop etc. De meest toegankelijke manier van behandelen gebeurt via de voeten. Door met de vingers druk uit te oefenenen op deze punten, wordt een reactie teweeggebracht in dat deel van het lichaam dat overeenkomt met de bewerkte reflexpunten.

Met behulp van reflexologie worden verstoringen in het lichaam opgespoord en de mogelijkheid geboden deze door middel van de massage te verminderen of zelfs op te lossen. Overigens is er natuurlijk niets op tegen om de massage puur als een ontspannende methode te ondergaan.

Een voetreflexbehandeling is een gevoelige, maar over het algemeen toch aangename en zeker veilige methode. De uitwerking is soms direct voelbaar, maar meestal pas na de behandeling. Tijdens de behandeling kunnen zich reacties voordoen als transpireren, koud of warm worden, prikkelingen, het voelen opkomen van emoties.
Ruim na de behandeling als het lichaam de tijd heeft gehad o.a. afvalstoffen kwijt te raken voelt men zich energieker. De reacties zijn van persoon tot persoon verschillend, ieder mens is een individu en reageert dientengevolge anders.

Een behandeling duurt ongeveer een uur. Het aantal behandeling is afhankelijk van de aard van de klacht en de persoon. Kinderen en babies hebben meestal veel minder behandelingen nodig.

 

Voetreflexologie tijdens zwangerschap.

De voetreflexmassage kan verlichting geven bij klachten zoals: beginnende hoge bloeddruk, verkoudheid, vocht vasthouden in de enkels, blaasontsteking (en het voorkomen hiervan) en misselijkheid.
Daarnaast kan er verlichting worden geboden bij rug-, heup-, lies-, en bekkenklachten. Ook bij een postnatale depressie en het voorkomen hiervan kan de voetreflexmassage behulpzaam zijn.

 

 All content © 2017 by Yoga en Voetreflex – Doesburg